Meander ziekenhuis Amersfoort

Circulaire sloop

Repurpose / Projecten overzicht / Meander ziekenhuis Amersfoort

Meander ziekenhuis

Meander06
Meander08Meander07

Projectgegevens

  • Opdrachtgever Ingenieursbureau Boot
  • Datum April 08, 2014
  • Dienst Quickscan + rapportage

Meander opende op 23 december 2014 officieel de deuren van het nieuwe Medisch Centrum te Amersfoort. De voormalige Amersfoortse locaties Lichtenberg en St. Elisabeth maken plaats voor groen, appartementen en 60 vrije kavels waar bewoners hun eigen huis kunnen bouwen. De Gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat er een duurzame wijk komt en stimuleert de kopers haar woning duurzaam te bouwen.

Meerwaarde Repurpose

  • Overzicht van herbruikbare materialen die voortkomen uit de sloop. Materialen hebben een identiteit gekregen en zijn verwerkt in een database.
  • Verantwoordde afzetkanalen voor materiaalstromen uit Lichtenberg en St. Elisabeth. Hieronder vallen herbestemmingsprojecten en gespecialiseerde recyclebedrijven.
  • Koppeling met een hergebruikwoning die op de locatie van het Lichtenberg wordt gerealiseerd! Voor meer informatie over dit project: klik hier.

Een rondleiding door het oude ziekenhuis

De sloop van het Meander is toegeëigend aan Buro Boot die de begeleidende rol op haar neemt. Het ziekenhuis wordt volgens de BREEAM-sloop normering gesloopt. Repurpose en Boot zijn er het samen over eens dat de vrijkomende materialen een zo’n hoogwaardige afzet of verwerking krijgen.

Kort na de eerste ontmoeting zijn wij gestart met het inventariseren van de twee locaties.

Meander09
Wij hebben plannen om de kleurrijke deuren te herbestemmen op de kinderafdeling van een ander Medisch Centrum. Een mooiere locatie kunnen wij haast niet bedenken.

Meander04
Meander05

Meander01

De materialen kunnen 1 op 1 hergebruikt worden in nabijgelegen projectlocaties zoals de Hergebruik woning te Amersfoort.

Contactpersoon

profielfoto_bas

Bas Slager

Telefoon: 06-1824 7014
email: bas@repurpose.nl

Gerelateerde diensten

Circulair bouwen

Meer info

Circulair aanbesteden

Meer info

Back to Top