Hogeschool Utrecht

Een nieuw interieur

Repurpose / Projecten overzicht / Hogeschool Utrecht

Aanzicht_P99_01

Aanzicht_P101_02
Aanzicht_P101_01

Projectgegevens

  • Opdrachtgever BAM Utiliteitsbouw, regio Midden
  • Datum Juli 8, 2015
  • Dienst Quickscan, advies materiaal hergebruik in nieuwbouw

De panden aan de Padualaan, 99 t/m 101, ondergaan een renovatie met betrekking tot het interieur en de indeling. De panden krijgen de nieuwe indeling van de Hogeschool Utrecht met voor iedere opleiding zijn eigen instituutsplein en eigen uitstraling. De BAM werkt in dit project samen met INBO architecten, Repurpose heeft deel genomen in het consortium om de aanbesteding te verrijken met hergebruik en zal na het winnen van de tender invulling geven aan de unieke hergebruik ideeën.

Wat heeft Repurpose toegevoegd aan de aanbesteding?

  • Met de Quickscan is er gekeken naar mogelijk 1-op-1 hergebruik, zo konden kosten bespaard worden.
  • Ook uniek hergebruik was in vele maten mogelijk in de panden, hierdoor heeft het ontwerp een onderscheidende elementen gekregen.

Vervolg

Wanneer het consortium BAM/INBO architecten de aanbesteding wint zal Repurpose de gekozen uniek hergebruik ideeën uit gaan werken tot uitvoerbare plannen. Zoeken naar materialen die niet in de beide panden aanwezig zijn en koppelingen leggen tussen verschillende projecten om zo een hergebruikstroom tot stand te brengen. Voor het 1-op-1 hergebruik van de materialen uit beide panden zal worden gekeken naar de logistiek en de meest optimale behandeling van de materialen binnen het project. Demontage, opslag, hermontage en tijdsplanning zijn kernbegrippen die hieraan te pas komen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit project!

Contactpersoon

profielfoto_bas

Bas Slager

Telefoon: 06-1824 7014
email: bas@repurpose.nl

Gerelateerde diensten

Circulair bouwen

Meer info

Circulair aanbesteden

Meer info

Back to Top