Van kantoren naar luxe appartementen

Repurpose / Projecten overzicht / Van kantoren naar luxe appartementen
00_bestaand_01-bron_Repurpose00_nieuw_01-bron-Cepezed Foto: Cepezed

De transformatie

Het voormalig CBI kantoor in Den Haag ondergaat een transformatie van kantoorruimtes naar luxe appartementen. Het kantoor wordt tot het casco gestript en krijgt een nieuw interieur en een nieuwe gevel.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever Pinnacle, Search bv
  • Datum April 10, 2015
  • Dienst Circulair slopen, Quickscan

Publicaties in Cobouw en Duurzaam Gebouwd

Cobouw-small DG-small

Wat heeft Repurpose opgeleverd bij dit project?

  • Door middel van hergebruik en het doorverkopen van materialen uit het gebouw is er door de opdrachtgever €35.000,- bespaard.
  • Met het hergebruik zien de nieuwe bewoners delen van de oude functie terug, een stukje geschiedenis in een duurzame toepassing.

Hoe hebben wij dit project aangepakt?

Bij de inventarisatie van het pand aan de Oostduinlaan hebben wij gekeken naar de inbouw van het gebouw en wat daarvan te hergebruiken is in de nieuwe functie. Het casco bleef intact en hier hoefde geen aandacht aan besteed te worden. In dit pand hebben wij onder andere deurdrangers, lampen, vensterbanken en tapijttegels in kaart gebracht.

Voor de geïnventariseerde materialen is vervolgens door ons onderzoek gedaan. Wat is de haalbaarheid voor hergebruik? Wat zijn de baten op het gebied van kosten en milieu? Waar liggen kansen voor doorverkoop naar andere projecten en handelaren?

Er worden 120 lampen uit het oude trappenhuis herplaatst. Daarnaast zijn tapijttegels en deurdrangers doorverkocht aan handelaren. Vensterbanken waren geïnventariseerd met als doel hergebruik als bestrating in de nieuwe tuin van het gebouw. Dit is helaas door de technische eigenschappen van de vensterbanken niet gelukt.

Contactpersoon

profielfoto_bas

Bas Slager

Telefoon: 06-1824 7014
email: bas@repurpose.nl

Gerelateerde diensten

Circulair bouwen

Meer info

Circulair aanbesteden

Meer info

Back to Top