Repurpose Update – september 2014

Repurpose / Nieuws / Repurpose Update – september 2014

Repurpose Update – september 2014

Het jaar van de ontwikkelingen

Er is een hoop gebeurd in de afgelopen maanden. Een vernieuwde website met verbeterde zoekfunctie, vele zoekopdrachten naar voordelige bouwmaterialen, een groeiend netwerk en vijf projecten waar Repurpose onderzoek doet om vervolgens hergebruik te realiseren.

In deze editie een drietal projecten. Veel lees plezier!

Van kantoor naar luxe appartementen – CBI Kantoor

banner-cbi

Als een kantoor van 28000 m2 getransformeerd wordt in luxe appartementen complex, komen er veel materialen vrij. Voor de gebouweigenaar Pinnacle en ingenieursbureau Search een goede reden om Repurpose in te schakelen voor hergebruik in de nieuwbouw. Dit in overleg met architectenbureau Cepezed en landschapsarchitect Karres & Brands. Zo is het vooruitzicht dat alle 1500 granito vensterbanken in het straatplan van de nieuwbouw hergebruikt worden.

Vechtclub XL – Kantine

banner-vechtclub-kantine

Het resultaat mag er wezen! Dit is de kantine van de bedrijfsverzamelgebouw Vechtclub XL. Deuren onder andere van houttimmerfabriek Verweij Houttechniek toegepast in een strak deurenwand ontwerp door Stortplaats van Dromen.

De Klub (horecapartner Vechtclub XL) is open for business. Een prima locatie voor bedrijfspresentaties en catering! Voor meer foto’s en een uitgebreider verslag, lees dan verder!

Nieuwe kansen – Circulair inkopen door overheden

banner-rabobank-spiegelgebouw

Met Gemeente Utrecht zijn we druk bezig om circulaire inkopen te ondersteunen. Wat voor producten zijn er al? En hoe kun je dit het beste circulair inkopen? Meerdere overheden en bedrijven die de green deal circulair inkopen hebben ondertekend zijn druk bezig met deze vragen.

Ook hergebruiken?
Repurpose heeft veelal aan de aanbodzijde van materialen gewerkt. En dit loopt goed. De focus voor de komende periode ligt op de vraagzijde. Dus mocht je een bouwproject op de agenda hebben staan die je graag zou willen uitvoeren met hergebruikte bouwmaterialen? Of projecten waar je graag circulair wilt inkopen? Dan horen we graag van je!

Samen bespreken we de mogelijkheden voor jouw project en kijken we of de plannen technisch uitvoerbaar zijn.

Back to Top