Repurpose Update – december 2013

Repurpose / Nieuws / Repurpose Update – december 2013

Repurpose Update – december 2013

Repurposed_kerstboom

Wij, Bas en Thomas, wensen je
fijne kerstdagen en een succesvol 2014

Ons goede voornemen voor volgend jaar:
eind 2014 is deze kerstboom te verkrijgen via Repurpose.nl

2013 terugblik

stapel
Terugkijkend op 2013 was het een uitdagend jaar met veel mogelijkheden en veel uitdagingen. We hebben gesproken met duurzaamheid organisaties, aannemers, ingenieursbureau’s, de overheid, woningcorporaties, gespecialiseerde hergebruikers, enz. Daarnaast hebben we in samenwerking de eerste kleine projecten gedraaid. Van doen hebben we vooral snel geleerd.

Het businessmodel is meerdere keren aangepast, wat hoort bij een startup. De grootste verandering dit jaar is dat Repurpose meer betrokken is bij bouw- renovatie- en sloopprojecten. Repurpose kan een deel doen voor hergebruik, of daarin ontzorgen. Denk aan het inventarisatiewerk, transport uitzoeken, onderhandelen met aanbieders of afnemers en de milieuscore van de hergebruikte materialen berekenen. Interessant? Vragen? Bel ons gerust.
Het doel is en blijft hetzelfde: minder verbranden: meer hergebruik en minder weggooien door vraag en aanbod online bij elkaar te brengen voor Nederland.

2014 vooruitzicht

2014 start goed met ontwikkeling van de website. Daarnaast gaat Repurpose veel doen in de praktijk, bijvoorbeeld door mee te draaien bij vier grotere projecten en een aantal pilots met partners.

website-mockup De website wordt verder ontwikkeld door een professionele partij. Dit doen we LEAN. Dat wil zeggen dat geen toeters en bellen ontwikkeld worden, maar alleen de belangrijkste onderdelen. Vervolgens wordt op basis van opgedane ervaring de website verder ontwikkeld. In de eerste versie wordt het zoeken naar aanbod + bestellen verder ontwikkeld.

ziekenhuisQua projecten kunnen we het eerste halfjaar goed aan de slag. Repurpose is bij drie sloop/renovatie projecten betrokken om te inventariseren en aan te bieden. Aan de andere kant is Repurpose betrokken bij een project waar hergebruikt bouwmateriaal nodig is. Het vooruitzicht is dat daar meer projecten bijkomen. Genoeg om te doen en te leren!

Back to Top