Circulair bouwen

Organiseer het bouwen met verantwoorde materialen

Repurpose / Diensten / Circulair bouwen

Circulair bouwen

Circulair bouwen doet u met verantwoordde materialen. Met het stappenplan van Repurpose kunt u direct aan de slag!

Wat levert Repurpose op?

  • Tijd! Wij snappen dat het lastig kan zijn om innovatieve producenten in de markt te vinden. Repurpose heeft daarom alvast een voorzetje gemaakt. Voorkom onnodige zoekuren en ga meteen aan de slag!
  • Investeer in de toekomst. Op lange termijn levert circulair bouwen geld op. Afvalverwerkingskosten maken plaats voor verkoopbare gebouwdelen die eenvoudig te demonteren zijn.
  • Onderscheidend vastgoed. Stem het interieur af op de wensen van uw doelgroep.

Hoe werkt het?

1. Materiaalanalyse
Repurpose analyseert het voorlopige ontwerp van de architect. Vervolgens wordt gekeken hoe het ontwerp verrijkt kan worden met demontabele bouwsystemen en welke circulaire en herbruikbare bouwmaterialen passen binnen de ontwerpuitgangspunten.

2. Vinden
Repurpose zoekt naar de materialen die nodig zijn voor het voorlopig ontwerp. Deze worden onder andere afgenomen uit sloopprojecten en bij handelaren in de omgeving. Hergebruik moet betaalbaar zijn, daarom wordt bij elk materiaal omgerekend wat het gebruik oplevert.

3. Organiseren
Repurpose zorgt dat de condities voor het leveren van de bouwmaterialen helder zijn. Welke spelregels hanteert de producent voor het leveren en terugnemen van (circulaire) bouwmaterialen. En welke terugname garanties er voor u gelden.

Voorbeeld case circulair bouwen

VechtclubXL

Vechtclub XL

Een materiaal analyse voor de circulaire sloop van het gebouw

   Ga naar project

Contactpersoon

profielfoto_bas

Bas Slager

Telefoon: 06-1824 7014
email: bas@repurpose.nl

Gerelateerde diensten

Circulair slopen

Circulair slopen

Meer info

Back to Top