Circulair aanbesteden

Wij maken circulair aanbesteden makkelijk

Repurpose / Diensten / Circulair aanbesteden

Wat levert Repurpose op?

 • Het meetbaar maken van circulaire producten op basis van de schaduwprijs. Dit is de prijs die betaalt moet worden om de schade die aan het milieu is gedaan weer terug te draaien.
 • Het vergelijken van de circulariteit van materialen is gemakkelijk omdat het om schaduwprijzen vergelijken gaat.
 • De juiste prikkel voor de markt creĆ«ren. Dit door in de selectiecriteria circulaire ontwerpen en het toepassen van circulaire bouwmaterialen te belonen. Zo wordt ook de groeiende expertise van de markt gebruikt.
 • De markt ondersteunen. Via Repurpose.nl kunnen ze geschikte circulaire materialen vinden die in bij uw project passen.
 • Een circulair eindresultaat. Met hergebruikte en milieuvriendelijke bouwmaterialen, die door een circulair ontwerp, gemakkelijk aangepast of hergebruikt kunnen worden.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. Formuleren
  Repurpose past het plan van aanpak voor de aanbesteding aan op de wensen van de opdrachtgever. Het gezamenlijke doel is dat milieu-impact en circulariteit, op materiaalniveau en ontwerpniveau, beloont zal worden in het aanbestedingsproces.
 2. Afstemmen
  Indien de aanbestedende partij ervoor kiest om deels zelf het ontwerp te doen, gaat Repurpose met de architect (van de aanbestedende partij) om de tafel om het ontwerp circulair uit te werken. Daarnaast wordt het aanbod van circulaire producten afgestemd op het project. Deze interessante circulaire materialen worden gedeeld met de inschrijvende partijen.
 3. Aanbesteding starten
  De gemeente hanteert het plan van aanpak voor de aanbesteding (wat veel lijkt op de gebruikelijke manier van aanbesteden). Daarnaast wordt er tijdens een informatie sessie uitgelegd hoe circulariteit wordt beloond en worden de eerder in kaart gebrachte circulaire materialen gedeeld.
 4. Publicatie en indienen
  De verschillende inschrijvers werken hun circulaire ontwerp uit en berekent hoe circulair de bouwmaterialen zijn. Dit laten ze door een onafhankelijke partij controleren. Hiertoe krijgen ze acht weken de tijd.
 5. Selectie en uitvoering
  Op basis van de selectiecriteria wint de inschrijver die in verhouding de meest circulair en betaalbare inzending heeft. Tijdens de uitvoering wordt gecontroleerd of het circulaire ontwerp zoals belooft wordt uitgevoerd.

Contactpersoon

profielfoto_bas

Bas Slager

Telefoon: 06-1824 7014
email: bas@repurpose.nl

Andere diensten

Circulair slopen

Meer info

Circulair bouwen

Meer info

Back to Top